Presentatie Handhaving op de Achterban

Presentatie Handhaving bij de VBBM en haar achterban 

Maandagavond 18 maart heeft Handhaving Maassluis met het hele team, onder leiding van Jacco Heideveld, een avondvullende presentatie gegeven over het werk dat zij doet. Zo kregen de bewoners een duidelijk beeld over welke taken wel en welke niet tot de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) behoren.  

Hondenbeleid, aanbieden van huisvuil, parkeeroverlast en het beleid bij het vinden van fietswrakken is een kleine greep uit de onderwerpen die deze avond aan bod kwamen 

Veel medewerkers van Handhaving en Toezicht hebben een training gevolgd waardoor hun bevoegdheden als boa zijn uitgebreid. Handhavers mogen mensen die regels overtreden of die zich asociaal gedragen nu aanhouden en bekeuren. Tijdens de training hebben de boa’s en toezichthouders geleerd welke zaken strafbaar zijn en hoe ze om kunnen gaan met agressief en gewelddadig gedrag van overtreders.  

Tijdens de presentie kregen de aanwezigen ook een demonstratie van iemand die in de boeien wordt geslagen en een uitleg over hun werkuitrusting. Zo dragen zij onder andere een bodycam, een portofoon, handboeien en een kogelwerend vest. 

Tijdens de presentatie was er genoeg ruimte voor het stellen van vragen en werden er soms discussies gevoerd. Namens de VBBM bedanken wij het team van handhaving voor de leuke leerzame avond.