Energiecoach Helpt Maassluizers Bij Besparen Op Energiekosten

MAASSLUIS | Meer dan 9 energiecoaches staan te popelen om de mouwen op te stropen en bewoners te helpen bij het besparen op vaste lasten, zoals verwarming, energie/elektriciteitskosten door bv. isolatie van hun (huur)woning. Gemeente Maassluis kreeg een subsidie om coaches op te leiden en inmiddels zijn ze allemaal ‘geslaagdʼ en klaar om in Maassluis aan de slag te gaan.

Kunt u hulp gebruiken bij energiebesparing of verduurzaming van uw (huur)woning? Meld u dan nu aan!

De pas opgeleide Energiecoaches weten inmiddels wat nodig is om bewoners advies te geven over hoe je je huis het beste kunt isoleren en hoe je kunt besparen op vaste lasten en elektriciteit. En op welke manieren je je woning en/of bedrijfspand kunt verwarmen. Dit advies helpt de inwoners van Maassluis om te besparen op hun energierekening en tegelijkertijd bij te dragen aan een beter klimaat.

Eerst hulp waar ’t hard nodig is
De Energiecoaches zijn er om advies te geven aan alle inwoners van Maassluis, maar door de enorme stijging van energieprijzen is er tijdens hun eerste bijeenkomst unaniem besloten om hulp in het begin vooral aan te bieden aan die inwoners die moeite hebben om de eindjes, aan het einde van de maand, aan elkaar te knopen. Daarbij speelt ook mee dat er via de gemeente een subsidie beschikbaar komt om juist deze mensen te helpen energie te besparen. Ook worden er initiatieven opgestart om speciale klusteams in te zetten om te helpen het energieadvies ook in de praktijk uit te voeren.

Hulp nodig? Schakel de Energiecoach in!
De Energiecoaches zijn op dit moment op zoek naar 10-15 huishoudens die hulp nodig hebben bij het besparen op vaste lasten/elektriciteit of isolatie van hun woning.

Heeft u interesse?
Neem contact per mail: energiecoachesmaassluis@gmail.com. Binnen een aantal werkdagen wordt contact opgenomen om een afspraak en huisbezoek in te plannen.